Currículum abreujat

Jordi Mitjà, neix el 22 de maig de 1970 a Figueres. Actualment viu i treballa a Lladó (Girona). S'ha format a l'Escola d'Art d'Olot, a l'àrea de pintura (1989-1994), ha cursat estudis d'escenografia a l'Institut del Teatre de Barcelona (1994-1996), participa en diferents tallers de la QUAM, 'Quinzena d’Art de Montesquiu' (1992 -2002). Ha co/creat projectes com el 'PEAC’, Plataforma Empordanesa d’Art Contemporani' (1996-1997), el segell discogràfic de música electrònica experimental, 'Mínim' (1998-2000), el Festival de música electrònica, 'Electrolladó' (2000-2007) i els projectes editorials especialitzats en llibres d'artista 'CRU' i 'CRANI' (en actiu). Realitza l'escenografia per a l'òpera 'Flaubert & Voltaire' de Philippe Fénelon, Festival de Peralada (2014). Ha realitzat residències d'artista, convidat pel ‘M.I.S, Museum of Image and Sound’ de São Paulo, Brasil (2010) o la ‘Fundazione Zimei’ de Pescara, Itàlia (2016). Treballa amb la Galeria 'Bombon Projects' de Barcelona. Ha comissariat exposicions com 'Primera rèplica. Arqueologia de la contemporaneïtat', amb Eudald Camps (2009), i el Bòlit Mentor (2015-2016), amb el projecte 'Picar a la porta, entrar, sortir'. Actualment, amb Manel Gràvalos documenta el treball de l’Adrià Ciurana de qui preparen una exposició per (2021). Recentment ha participat en projectes com 'Ésser expropiat' (2016-2019), amb Jon Uriarte i Ingrid Guardiola per a 'Terra-Lab'. De les seves darreres produccions en destaquen exposicions individuals a la Fundació Suñol (Barcelona), l'Espai 13, Fundació Joan Miró (Barcelona), Fondazione Zimei (Pescara), Museu de l’Empordà (Figueres), Bòlit Centre d'Art Contemporani (Girona). I exposicions col·lectives al MACBA (Barcelona), CA2M (Madrid), Fabra i Coats. Centre d'Art Contemporani (Barcelona), Ex-Teresa Arte Actual (Ciutat de Mèxic) o Centre d'Art La Panera (Lleida), entre d'altres. La seva obra es troba en col·leccions com el Museu de l'Empordà, el CGAC, el MACBA, la Col·lecció OlorVisual o la Col·lecció Banc de Sabadell.


[ El treball de Jordi Mitjà, formalment heterogeni, ple de contingut i crítica social, a la vegada sensible i poètic, troba les seves fonts en materials de la vida quotidiana que l'artista compila contínuament. Col·lecciona experiències, imatges, inventa situacions, indaga en arxius, i proposa accions per examinar les reaccions humanes més simples, enfront de situacions imprevistes. Extreu i inventa a partir d'un sistema de treball 'dislèxic'. Ho fa a través de l'escultura o bé creant escenografies, publicacions, performances, fotografies, textos o dibuixos, les seves propostes susciten qüestions sobre l'individu, els espais que intervé i l'art.

·
Statement

The work of Jordi Mitjà is formally heterogeneous, socially and critically engaged, sensitive and poetic at the time. He finds his sources in everyday life’s images; he collects experiences and objects, invents situations and confronts actions to examine the most simple human reactions in unexpected situations.

.

CONTACT

[ Jordi Mitjà
jm@jordimitja.com
Phone (+34) 610 276 171
Marià Llavanera, 13. 17745, Lladó. Girona

---

REPRESENTED BY

[ Bombon Projects
https://bombonprojects.com
Trafalgar 45, local 3, 08010 Barcelona