Currículum abreujat

Jordi Mitjà, neix el 22 de maig de 1970 a Figueres. Actualment viu i treballa a Lladó. S'ha format a l'Escola d'Art d'Olot, a l'àrea de pintura (1989-1994), ha cursat estudis d'escenografia a l'Institut del Teatre de Barcelona (1994-1996), participa en diferents tallers de la QUAM (Quinzena d'art de Montesquiu) (1992 -2002). Ha co/creat projectes com el 'PEAC, Plataforma Empordanesa d'Art Contemporani' (1996-1997), el segell discogràfic de música electrònica experimental, 'Mínim' (1998-2000), el Festival de música electrònica, 'Electrolladó' (2000-2007) i els projectes editorials especialitzats en llibres d'artista 'CRU' i 'CRANI' (en actiu). Ha estat convidat, a residències d'artista com ‘MIS, Museum of Image and Sound’ de São Paulo, Brasil (2010) o la ‘Fundazione Zimei’ de Pescara, Itàlia (2016). Treballa amb la Galeria 'Bombon Projects' de Barcelona.
Ha comissariat cicles d'exposicions, 'Primera rèplica. Arqueologia de la contemporaneïtat', amb l'Eudald Camps (2009), i el Bòlit Mentor (2015-2016), amb el projecte, 'Picar a la porta, entrar, sortir', pel Bòlit Centre d'Art de Girona. En l'actualitat, amb en Manel Gràvalos, documenta el treball de l'Adrià Ciurana, de qui preparen una exposició pel (2021). Recentment ha participat en projectes com 'Ésser expropiat' (2016-2019), amb Jon Uriarte i Ingrid Guardiola per Terra-Lab.
De les seves darreres produccions en destaquen exposicions individuals a la Fundació Suñol (Barcelona), l'Espai 13, Fundació Miró (Barcelona), Fondazione Zimei (Pescara), Bòlit Centre d'Art Contemporani (Girona). I exposicions col·lectives al MACBA (Barcelona), CA2M (Madrid), Ex-Teresa Arte Actual (Ciutat de Mèxic) o Centre d'Art la Panera (Lleida), entre d'altres. La seva obra es troba en col·leccions com el Museu de l'Empordà, el MACBA, el CGAC, la Col·lecció OlorVisual o la Col·lecció d'Art del Banc de Sabadell.
·

Statement

The work of Jordi Mitjà is formally heterogeneous, socially and critically engaged, sensitive and poetic at the time. He finds his sources in everyday life’s images; he collects experiences and objects, invents situations and confronts actions to examine the most simple human reactions in unexpected situations.
·
[ El treball de Jordi Mitjà, formalment heterogeni, ple de contingut i crítica social, a la vegada sensible i poètic, troba les seves fonts en imatges de la vida quotidiana que l’artista registra contínuament. Col∙lecciona experiències, imatges, inventa situacions, indaga en arxius, i proposa accions per examinar les reaccions humanes més simples en front a situacions imprevistes. Extreu i inventa a partir de la realitat, bé a través d’un tractament fílmic, bé creant publicacions o objectes, les seves propostes susciten qüestions sobre l’individu, els comportaments socials i l’art.

.

CONTACT

[ Jordi Mitjà
jm@jordimitja.com
Phone (+34) 610 276 171
Marià Llavanera, 13. 17745, Lladó. Girona

---

REPRESENTED BY

[ Bombon Projects
https://bombonprojects.com
Trafalgar 45, local 3, 08010 Barcelona